fbpx

foto | La Orhei continuă procesul de modernizare a infrastructurii rutiere: „Demostrăm țării cum trebuie făcute lucrurile corect”

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere continuă în municipiul Orhei. Aici a fost dată în folosință, după renovare, strada Veronica Micle, iar lucrările de modernizare continuă pe strada Unirii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Partidului ȘOR, deputatul ales pe circumscripția uninominală nr. 18 Orhei, spune că în acest an toate străzile din zona centrală a orașului vor fi complet renovate.

„Așa cum am promis, toate arterele centrale din orașul nostru vor fi renovate. În timp ce unii povestesc despre pandemie și își justifică neputința prin discuții deșarte, Partidul ȘOR lucrează. Nu facem politică, realizăm lucruri concrete pentru oameni”, a declarat Ilan Șor, primar de onoare al municipiului Orhei.

Deputata din partea Partidului ȘOR, Reghina Apostolova, fost viceprimară a orașului, a susținut că Orheiul este un exemplu de dezvoltare pentru toată țară.

„Statisticile nu mint. Rezultatele oficiale de anul trecut au arătat că Orhei este orașul și raionul cu dezvoltarea cea mai eficientă și rapidă din țară”, a amintit deputata.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, spune că reabilitarea infrastructurii rutiere face și mai european orașul Orhei.

„Noi deja putem spune că orașul nostru este cel mai frumos, cel mai dezvoltat, cel mai european, este mândria Partidului ȘOR”, a spus Marina Tauber în cadrul ceremoniei de dare în folosință a străzii Veronica Micle.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, spune că, în premieră, unele tronsoane de drum public sunt renovate prin aplicarea unei tehnologii moderne.

„Primăria a contractat lucrări de amenajare a straturilor bituminoase subțiri executat la rece de tip „Slurry seal”. Valoarea contractului este de peste 4,5 milioane de lei. Aceste lucrări vor fi executate pe tronsonul de drum public din strada Unirii, strada Călătorilor, strada M. Sadoveanu și strada Chișinăului”, a spus edilul, precizând că 3,2 kilometri de drum public vor fi reabilitate în baza acestei noi tehnologii.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, spune că, în ciuda dificultăților, echipa de la Orhei continuă toate proiectele planificate.

„Pas cu pas, echipa noastră transformă municipiul și raionul Orhei într-un teritoriu bine administrat, unde proiectele sunt derulate de dragul și în beneficiul cetățenilor. Ne mândrim cu faptul că demonstrăm țării întregi cum trebuie făcute corect lucrurile”, a menționat Dinu Țurcanu.

Amintim că, la Orhei, startul lucrărilor de renovare a tronsoanelor principalelor străzi a fost dat pe 15 mai. Potrivit autorităților locale, lucrările costă, în total, aproape 10 milioane de lei, bani alocați din bugetul local. În luna iunie, la Orhei a fost finalizată renovarea străzii centrale Vasile Lupu.

Proiectele de infrastructură din Orhei realizate la inițiativa echipei lui Ilan Șor sunt derulate sistematic din 2015. Primăria Orhei declară că a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii.

Articole asemănătoare

Back to top button