fbpx

foto | Investiții de zeci de mii de dolari. Spitalul Raional din Ialoveni, dotat cu echipament modern

O instituție multiprofil din Ialoveni a fost dotată cu echipament medical modern de diagnosticare în cadrul unui program susținut de Guvernul Japoniei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi a avut loc evenimentul de predare a echipamentelor medicale la care a participat secretarul general de stat, Boris Gîlca, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, reprezentanții autorităților publice locale și cadrele medicale.

În cadrul proiectului KUSANONE au fost achiziţionate trei dispozitive performante care vor permite efectuarea unor investigații imaginstice mai precise. În cabinetele instituției medicale au fost montate un aparat ecografic pentru efectuarea ecografiei în format 3/4D +Doppler color, un videogastroesofagoduodenoscop de performanță și un analizator biochimic automat A 25.

„Dotarea instituțiilor cu echipamente medicale  performante va contribui la stabilirea unui diagnostic corect și aplicarea unui tratament corespunzător pacienților, sporind astfel calitatea asistenței medicale acordate populației. Mulţumim Guvernului nipon pentru asistența oferită în dezvoltarea sistemului sănătăţii din țara noastră”, a declarat Boris Gîlca.

La rândul său, Masanobu Yoshii a menționat că această subvenţie face parte din asistenţa oficială bilaterală a Japoniei oferită pentru dezvoltarea Republicii Moldova în domeniul securității umane, fiind o prioritate a Guvernului nipon în colaborările internaționale.

Sistemul sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă în cadrul Programului KUSANONE din anul 2008, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare de circa 80.000 – 120.000 de dolari fiecare.

Foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Articole asemănătoare

Back to top button