fbpx

foto | Între timp, la Orhei: Cum arată curtea unui bloc de locuit, dată în exploatare de Ilan Șor?

Chiar dacă la Chișinău și în Parlamentul Republicii Moldova negocierile politice nu dau rezultate, echipa lui Ilan Șor de la Orhei continuă să implementeze mai multe proiecte sociale, promise cetățenilor. Recent, deputatul a participat la inaugurarea unei curți renovată „de la zero” în mai puțin de o lună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților locale, lucrările au costat aproape jumătate de milion de lei și fac parte din proiectul „Operațiunea Curtea”.

„Pentru mine acest proiect este destul de important. Eu am spus și spun: Curtea este familia locatarilor, unde oamenii simt primele emoții și sentimente și eu îmi doresc ca orheienii să se bucure de modernizarea curților în care locuiesc. Vreau să vă spun că în Orhei vor continua și alte proiecte sociale, menite să îmbunătățească condițiile de trai ale locuitorilor. Vă mulțumesc și vă iubim”, a declarat fostul primar de Orhei, deputatul Ilan Șor.

La rândul său, primarul interimar al orașului Orhei le-a mulțumit locatarilor că au ajutat la amenajarea curții.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ați fost receptivi și ați participat la amenajarea acestei curți. Am făcut totul împreună. Am plantat flori împreună. Acest lucru este plăcut și vreau să vă spun că înainte ne așteaptă multe proiecte frumoase”, a menționat Diana Memeț.

Curtea blocurilor de locuit din str. Stejarilor 2, 2A, 2B și 2G are o lungime de 300 de metri și o suprafață a carosabilului de 1 042.6 mp. Aici, muncitorii au montat câte 300 metri de borduri pe ambele părți ale drumului, dar și 150 metri de borduri mici. Autoritățile au folosit 228 de tone de pietriș și au așternut 122,5 tone de asfalt pe 1 042.6 mp, cu grosimea de 5 cm. De asemenea, au fost folosite aproximativ 30 m3 de beton.

La fel, în curte au fost amenajate locuri special pentru bătutul covoarelor, teren de joacă pentru copii, dar plantate flori și arbuști. La fel, în curte este spațiu amenajat pentru recreere, spațiu amenajat pentru uscarea hainelor, parcare, felinare pentru iluminare nocturnă, dar și masă cu scaune, unde locatarii se pot odihni și comunica în liniște.

Reamintim că mai mult de 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul Orhei, din cele 60 planificate în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, au fost deja reabilitate și modernizate. Proiectul a fost lansat în primăvara anului trecut, la iniţiativa primăriei oraşului Orhei, cu scopul de a moderniza infrastructura și spațiile din preajma blocurilor multietajate din orașul Orhei.

Lucrările sunt efectuate cu resursele logistice proprii ale primăriei. Aceasta permite optimizarea cheltuielilor, iar banii cheltuiți sunt îndreptați pentru alte proiecte de infrastructură din oraș.

Articole asemănătoare

Back to top button