fbpx

foto | Intrarea în Orhei, de nerecunoscut. În mai puțin de-o lună, porțiunea de drum a fost reconstruită la inițiativa lui Ilan Șor

Intrarea în municipiul Orhei este de nerecunoscut după ce a fost modernizată. Lucrările au fost realizate în timp record – în mai puțin de o lună, iar la inaugurare, ca invitat de onoare, a participat și fostul primar de Orhei, deputatul Ilan Șor, care intenționează ca, până la sfârșitul anului, să modernizeze toate drumurile din municipiul Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Modernizarea intrării în orașul Orhei este încă o dovadă că municipiul este cea mai dezvoltată și frumoasă localitate din Republica Moldova”, a declarat în scurtul său discurs Ilan Șor. El a accentuat că anume prin astfel de acțiuni trebuie să se evidențieze politicienii, dar nu prin declarații și vorbă multă.

„Dragi prieteni, astăzi, încă o dată, demonstrăm că orașul Orhei este cel mai frumos și dezvoltat oraș din întreaga țară. Consider că doar vorbind despre politică nu poți reconstrui și dezvolta Moldova noastră dragă. Am spus și repet: în timp ce toți pălăvrăgesc, noi vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale oamenilor”, a adăugat Șor.

Lucrările au fost efectuate din sursele Primăriei orașului și sunt executate la cel mai înalt nivel, a precizat primarul interimar Diana Memeț, prezentă la inaugurare.

„Am reparat foarte multe drumuri în această perioadă, iar intrarea în Orhei a rămas pentru această primăvară. Este o porțiune de drum foarte importantă pentru orașul nostru. Din acest motiv, am ținut ca lucrările să fie efectuate la cel mai înalt nivel”, potrivit Dianei Memeț.

Marii beneficiari ai proiectului sunt locuitorii din preajmă care, până acum câțiva ani, nici nu visau la un drum renovat, potrivit comunicatului de presă al Primăriei.

„Este ceva frumos și am dori ca astfel să se lucreze în toată țara, ca să nu fie atâta zarvă, indulgențe dar să fie ceva frumos. Aducem mulțumiri domnului Ilan Șor pentru că într-adevăr muncește pentru oameni”, a spus o locuitoare a Orheiului.

„Să aibă dl Ilan Șor parte de sănătate și viață lungă pentru tot ce a făcut el pentru copii, pentru toată lumea. Niciodată noi nu am mers pe așa străzi frumoase. Ilan Șor a făcut o minune în Moldova noastră”, adaugă o bătrână.

Porțiunea de drum modernizată are o lungime de 400 de metri. Muncitorii, peste 150 la număr, au așternut asfalt în două straturi și au reabilitat peste 3000 de metri de borduri carosabile și de trotuar. Pentru aceste lucrări au fost utilizate aproximativ 190 de tone de asfalt și 55 de tone de pietriș.

Foto: orhei.md

În curând, în zonă urmează a fi finalizate și lucrările de construcție a unui apeduct, dar și a sistemului de canalizare pentru locuitorii din preajmă. Pentru perioada imediat următoare, autoritățile locale intenționează să înceapă lucrările de reparație a străzilor Eliberării, Miron Costin, Șciusev și Dorobanți.

Proiectele de infrastructură din municipiul Orhei au fost lansate în 2015, la scurt timp după preluarea administrației orașului de către Ilan Șor și echipa sa. La inițiativa fostului edil, Primăria a pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii.

Articole asemănătoare

Back to top button