fbpx

foto | Într-un parc din capitală va fi amenajată o zonă pietonală. Trecătorii se vor bucura de iluminat stradal și mobilier urban

În Pădurea-parc „Butoiaș” din Chișinău, de la intersecția străzilor N. Costin și O. Ghibu, au început lucrările de amenajare a unei zone pietonale. Proiectul prevede instalarea iluminatului stradal, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi), pe o lungime de 1,9 km.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Costurile lucrărilor de amenajare sunt suportate de o companie de construcție, iar mobilierul urban va fi instalat de Pretura sectorului Buiucani. Termenul de finalizare a proiectului este de o lună de zile.

Aleea pietonală va face conexiunea între străzile O. Ghibu și L. Deleanu, cu ieșire spre șoseaua Balcani. Ulterior, această pistă va fi prelungită până la Calea Ieșilor și va facilita accesul pietonal în Parcul „La Izvor”.

„Ne propunem să amenajăm mai multe astfel de alei, în zonele verzi din sectoarele capitalei”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

E de menționat că proiectul a început anterior prin amenajarea unei alei pietonale pe o porțiune de 400 de metri, între străzile Paris și O. Ghibu.

Articole asemănătoare

Back to top button