fbpx

foto | Încă un parc din oraș „se schimbă la față”: În zonă a fost instalat primul WC modern din oraș

În parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani, aflat în reconstrucție, sunt desfășurate lucrări de modernizare a infrastructurii, precum amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistele pentru bicicliști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent este montat pavajul pe aleile centrale, pe o suprafață de 8500 m², iar în paralel se instalează bordurile pe aleile secundare, care urmează a fi asfaltate. Astfel, lucrările pe șantier sunt realizare în proporție de 50% și se desfășoară conform graficului aprobat.

Totodată, în parc a fost instalat noul grup sanitar, primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în anul curent, în zonele de agrement din Chișinău.

Încheierea lucrărilor prevăzute pentru prima etapă de reconstrucție a parcului „Alunelul” este sfârșitul lunii august. Conform proiectului, pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal. Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button