fbpx

foto | Iluminatul public de la Taraclia, aproape de finalizare. Ilan Șor: „Nisa moldovenească” va fi iluminată în totalitate

Aproximativ 60 de străzi ale orașului Taraclia din sudul țării beneficiază de iluminat public stradal. Asta după ce echipa Partidului ȘOR a finalizat proiectul în cel de-al patrulea sector al orașului din cele șase.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, a fost dat startul lucrărilor în cel de-al cincilea sector, unde urmează să fie montate o rețea electrică cu lungimea de 24,5 de kilometri și 700 de corpuri de iluminat de tip LED.

Până acum, în cele patru sectoare ale orașului au fost montate în jur de 40 de kilometri de rețea electrică. În cel de-al patrulea sector, 16 străzi au iluminat stradal, iar numărul total al străzilor iluminate în cele patru sectoare este de 56. Lucrările în sectoarele cinci și șase vor fi finalizate în ajunul Zilei Independenței.

În cadrul ceremoniei cu ocazia finalizării proiectului în sectorul patru, liderul Partidului ȘOR, inițiatorul proiectului, a susținut că echipa sa oferă sprijin autorităților din Taraclia și în alte proiecte de dezvoltare.

„Noi am intrat pe ultima sută de metri a proiectului de iluminat public în Taraclia. Așa cum am promis, de Ziua Independenței, „Nisa moldovenească” va fi iluminată în totalitate. Partidul ȘOR îl ajută pe primarul Veaceslav Lupov să renoveze și să amenajeze străzi”, a declarat Ilan Șor, reiterând că Taraclia va deveni perla regiunii de sud a țării, iar aprecierile date de locuitori este o motivație pentru realizarea mai multor proiecte de dezvoltare.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, deputata Marina Tauber, a spus că orașul Taraclia devine cel mai iluminat din regiunea de sud și va avea cel mai modern sistem de iluminat public din regiune și din țară.

„Iluminarea orașului Taraclia este cel mai important și ambițios proiect de iluminare stradală al Partidului ȘOR. Schimbările din ultimele luni realizate la Taraclia sunt pe față. Orașul s-a schimbat foarte mult în ultimele luni, a devenit mai frumos și se simte că la conducere a venit o echipă de gospodari”, a menționat Tauber.

Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov, spune că în ultima perioadă, datorită proiectelor echipei lui Ilan Șor, localitatea a prins viață.

„Afirm cu responsabilitate că, în ultimii zece ani, la Taraclia nu s-a făcut atât de mult cât s-a realizat în acest an. Prea mult timp orașul a fost uitat. Prea mult timp interesele personale ale unor funcționari și grupuri economice au fost mai presus decât interesele cetățenilor. Avem încă multe de făcut”, a spus Lupov.

Precizăm că proiectul de iluminare stradală din Taraclia prevede în total instalarea a circa 100 de kilometri de rețea electrică și câteva mii de becuri LED care au consum redus de energie, modernizarea a 32 de stații de transformare și implementarea sistemelor inteligente de conectare/deconectare a luminii la anumite ore.

Pentru 2020, Partidul ȘOR își propune să implementeze proiecte de iluminat public în circa 1000 de localități din țară. Formațiunea politică spune că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor. De la începutul anului, au fost date în folosință proiecte de iluminat stradal în mai multe sate din raionul Orhei, dar și în localități din raioanele Fălești, Criuleni și Taraclia.

Articole asemănătoare

Back to top button