fbpx

foto | Faptele bune nu cunosc distanța! Mai mulți moldoveni din diasporă au donat un aparat de intubare spitalului din Cahul

Faptele bune nu cunosc distanța! Asta au demonstrat-o moldovenii din diasporă, care au donat un aparat pentru intubarea pacienților bolnavi de coronavirus spitalului din Cahul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cahuleanca Victoria Dunas, stabilită la Bruxelles, împreună cu încă doi colegi de-ai săi, a apelat la comunitatea moldovenilor de pretutindeni cărora le pasă de rudele de acasă. Astfel, pe 26 martie a fost demarată acțiunea de colectare de fonduri pe o platformă specializată.

Deoarece intubarea reprezintă o procedură complicată, care presupune un risc sporit de infectare a medicilor reanimatologi, aparatul numit videolaringoscop le permite doctorilor să o efectueze de la o distanță de până la un metru, astfel micșorând pericolul.

Acțiunea a fost susținută și promovată de către Asociația de Băștinași (AdB) „Cahulenii reUniți”, iar în urma acesteia s-au colectat banii necesari pentru achiziționarea aparatului din Germania. În total s-au adunat 3320 de euro de la 116 donatori din 15 țări.

Dispozitivul medical a fost cumpărat prin intermediul AdB „Cahulenii reUniți” și Primăriei Municipiului Cahul. Astăzi a avut loc transmiterea lui către spitalul raional, iar reprezentanții instituției au apreciat gestul nobil al cahulenilor de pretutindeni.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button