fbpx

foto | Dodon le-a înmânat drapelul național sportivilor care vor participa la Universiada Mondială de vară din Napoli

Lotul universitar al Republicii Moldova, care urmează să participe la Universiada Mondială de vară din orașul italian Napoli, a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a ținut să felicite sportivii care vor concura la una dintre cele mai prestigioase competiții universitare, care va avea loc în perioada 3 – 14 iulie.

Acesta a ținut să le ureze succese tinerilor sportivi, dar și a remarcat importanța acestui eveniment pentru reprezentanții țării noastre, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Am înmânat echipei naționale drapelul Republicii Moldova pentru a fi purtat cu mândrie la acest eveniment sportiv de anvergură. Mi-am exprimat încrederea că țara noastră va fi reprezentată destoinic, urându-le sportivilor succes și realizări frumoase.

Țin să menționez că în anul curent se desfășoară cea de-a 30-a ediție a Universiadei la care vor participa circa 8000 sportivi din peste 150 de state. Republica Moldova, ca stat suveran și independent, pentru prima dată a fost prezentă la Universiada Mondială în anul 1995. În total, Moldova a cucerit în cadrul competițiilor respective 22 de medalii – 3 de aur, 4 de argint și 15 de bronz”, a scris președintele.

Acesta a adăugat că în acest an, țara noastră va fi reprezentată de 22 de sportivi, care vor concura la cinci probe din totalul de 18, și anume: atletism, judo, tir cu arcul, taekwondo WTF și înot.

Articole asemănătoare

Back to top button