fbpx

foto | Deși sunt pe cale de dispariție, sute de balene au fost măcelărite la un festival anual din mijlocul Atlanticului

Într-un golf aflat la sud de capitala arhipelagului Tórshavn, pe Insulele Feroe, anual, este organizat un masacru colectiv a sute de balene și delfini care migrează spre nord în perioada caldă a anului. Viețuitoarele marine sunt alungate către țărm cu bărci, apoi sacrificate pentru carne. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Și anul acesta, în mod tradițional, locuitorii insulei Streymoy s-au adunat pe țărm pentru a urmări masacrul autorizat a 200 de balene și 40 de delfini. Mamiferele au fost înconjurate de bărci și conduse către mal, apoi atacate cu harpoane, săgeți și cuțite.

Potrivit presei internaționale, apele Atlanticului au fost colorate în roșu de sângele animalelor, iar „spectacolul” a fost urmărit de sute de localnici și turiști, inclusiv copii.

Deși de ani buni mai multe organizații care luptă pentru mediu au anunțat că balenele sunt pe cale de dispariție, anual, masacrul este reluat. Mii de oameni din întreaga lume sunt indignați de această tradiție a danezilor, semnând petiții pentru a pune capăt terorii.

Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional.

Articole asemănătoare

Back to top button