fbpx

foto | Cum alegem corect blugii, în funcție de siluetă? Sfaturile stiliștilor

Blugii sunt un element esențial al oricărei garderobe, și, în același timp, durerea de cap a fiecărei fete. Perfecți pentru orice vârstă, ocazie sau sezon, de cele mai multe ori, pot fi o adevărată povară, atunci când vine vorba despre cum îi selectăm în funcție de forma corpului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru ca cel mai popular articol de garderobă să nu-ți joace festa, îți spunem cum să alegi blugii potriviți, ținând cont de trăsăturile siluetei tale.

Astăzi nu vom vorbi despre notoriile siluete „mere”, „pere”, „clepsidră”, „dreptunghiuri” și „triunghiuri inversate”. O astfel de diviziune a fost demult depășită și și-a pierdut relevanța (totuși, nu a fost eficientă). Fiecare siluetă reprezintă un set de parametri specifici, iar dacă ții cont de ei, atunci găsire blugilor perfecți nu este deloc o „misiune imposibilă”.

Șolduri înguste

Adesea, șoldurile înguste merg „în set” cu umerii lați. În acest caz, pentru ca imaginea să pară armonioasă, este necesar să echilibrezi partea de sus și cea de jos – cu alte cuvinte, adaugă volum șoldurilor. Acest lucru se poate face cu ajutorul unor astfel de modele de blugi precum banane (și soiurile lor – slouch), boyfriend, mom, adică blugi drepți. De asemenea, puteți „mări” șoldurile cu ajutorul culorii – partea de jos ar trebui să fie mai deschisă decât partea de sus. Evitați tipul de blugi skinny și cei cu talia înaltă, transmite eustiu.com.

Dacă umerii, talia și șoldurile sunt aproximativ la fel, atunci, pentru a-ți face silueta și mai „feminină”, alege blugi cu talie medie sau înaltă (una joasă va sublinia absența taliei).

De asemenea, pentru a extinde vizual șoldurile, acordă atenție buzunarelor din spate. Cu cât sunt mai depărtate unul de celălalt, cu atât șoldurile tale vor apărea mai voluminoase (și invers).

Șolduri largi

Aici procedăm invers. Evităm orice volum în partea inferioară (modelele de mai sus nu vor funcționa, cu excepția liniilor drepte – se potrivesc aproape tuturor). De asemenea, skinny, culottes și cu talia joasă nu vor funcționa – o linie orizontală suplimentară în zona șoldurilor le vor face vizual mai largi. Se recomandă o potrivire ușor peste medie sau înaltă, precum și denim închis, fără decolorare, albire, modele și buzunare. În acest caz, cu cât este mai simplu, cu atât mai bine. În ceea ce privește modelele, pe lângă blugii drepți menționați mai sus, blugii evazați (mai bine cu un toc pentru a părea mai înaltă) și alte stiluri semi-drepte sunt, de asemenea, foarte probabil să se potrivească.

„Lipsa” taliei

În acest caz, cel mai important rol îl joacă nu modelul blugilor, ci talia acestora. Este mai bine să alegeți blugi cu o talie medie, din material dens. Modelele potrivite sunt „boyfriend” și „girlfriend”, evazați și drepți.

Picioarele mai scurte decât corpul

Iți poți „lungi” picioarele cu blugi cu talie înaltă, precum și modele evazate, drepte, cu dungi verticale sau săgeți.

Înălțime mică (sub 160 cm)

Este mai bine să evitați modelele „boyfriend” și „girlfriend”- acestea scurtează vizual silueta. Blugii evazați (ar trebui să acopere aproape complet pantofii), drepți și „țevi” vor ajuta la ”întinderea” imaginii.

Articole asemănătoare

Back to top button