fbpx

foto | Cosmosul a fost „mai aproape” de noi. Imagini spectaculoase cu SuperLuna Roz, surprinsă ieri în Moldova și în lume

Nici un felinar nu i-a putut ține piept, iar oamenii s-au lăsat „amăgiți” de strălucirea ei. Vorbim, desigur, despre SuperLuna Roz – fenomenul spectaculos de aseară, care a fost admirat de oamenii din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Luna a atins apogeul pe bolta cerească în noaptea de 7 spre 8 aprilie, aflându-se în cel mai apropiat punct posibil de Pământ. Din punct de vedere matematic, ea a fost cu aproape o treime mai strălucitoare și a părut cu 15% mai mare decât de obicei.

Pentru câteva minute sau chiar ore, iubitorii de cosmos au uitat de griji și au visat că sunt mai aproape de satelitul natural al Terrei. Fotografii din Moldova și din întreaga lume au surprins Super Luna de la balcoane, din mașini sau printre crengile copacilor înfloriți.

ZUGO a imortalizat fenomenul în câteva fotografii, dar și a selectat imaginile postate de internauți, pentru a vă face și vouă seara mai magică. 🙂

SuperLuna în lume

 

Foto: The Guardian

SuperLuna în Moldova

 

 

 

Foto: Daniela Danilova

Foto: Daniela Danilova

Foto: Mihaela Roibu
Foto: Daniela Danilova
Foto: Victoria Laur

Articole asemănătoare

Back to top button