fbpx

foto | Colectoarele pluviale, din ce în ce mai pregătite pentru ploi. După 20 de ani de inundații pe străzi, acestea sunt în sfârșit curățate

După ce la începutul lunii iunie, capitala s-a confruntat cu ploi abundente, care au dus la formarea inundațiilor pe străzi, Primăria lucrează pentru a curăța colectoarele pluviale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Murdăria din unele colectoare nu a mai fost înlăturată de peste 20 de ani. Pentru a evacua gunoiul și nămolul din ele, serviciile municipale lucrează zilnic, inclusiv și în weekenduri.

Primarul interimar Ruslan Codreanu și-a exprimat recunoștința pentru muncitorii care petrec zile în șir la curățarea colectoarelor pluviale, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Problema inundațiilor în oraș nu este tratată doar când plouă. Așa cum și de zăpezile din iarna viitoare ne pregătim de pe acum, să nu fim luați prin surprindere.

Colegii mei lucrează de câteva luni și în weekenduri pentru a curăța toate colectoarele din oraș. Mulțumesc!

Groapa de noroi și mlaștină care o vedeți în poză se vrea a fi colector al apelor pluviale. Unul din cele mai importante Colectoare din oraș, ce se află pe strada Varnița și nu a fost curățat de 20 de ani. Din cauza aceasta, pe timpul ploilor abundente avem inundațiile de pe strada Uzinelor, Lunca Bîcului, etc”, a scris edilul.

Acesta a adăugat că, colectorul efectiv face față doar la 5% din apă din cauza că este înfundat. Totodată, Codreanu a mai spus că va fi stabilită și o comisie care să verifice persoanele care s-au conectat ilegal la sistemul de canalizare.

Articole asemănătoare

Back to top button