fbpx

foto | Codul galben de ninsoare nu le-a creat probleme orheienilor: Se circulă fără dificultate atât pe drumuri, cât şi pe trotuare

Șoferii și pietonii din Orhei circulă fără probleme pe străzile din oraș, iar în programul transportului public nu există nici o deviere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru a face față ninsorilor abundente de noaptea trecută, serviciile specializate ale municipiului Orhei activează non-stop, fiind dublat numărul de autospeciale pentru deszăpezire, dar și numărul de muncitori care au lucrat și lucrează în continuare pe toate arterele din oraș.

Astfel, la lucrările de deszăpezire sunt implicate peste 25 de utilaje, dintre care șase de ultimă generație. Recent, au fost procurate ATV-uri specializate, care sunt implicate la deszăpezirea teritoriului OrheiLand-ului.

Totodată, sunt curățate și zonele adiacente ale instituțiilor publice: școli, grădinițe și spitale și căile de acces din curțile blocurilor, prioritate având cele unde locuiesc mai mulți bătrâni.

Nici pietonii nu întâmpină probleme. Atât pe străzi, cât și pe trotuare este împrăștiat material antiderapant pentru a împiedica formarea poleiului. 

Grație măsurilor întreprinse, în oraș se circulă în regim normal de iarnă, iar angajații Gărzii Populare acordă asistență la trecerile de pietoni, școli și grădinițe.

În acest sens, autoritățile publice îndeamnă conducătorii auto să circule cu prudenţă sporită, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde lucrează utilajele de deszăpezire.

Foto: orhei.md

Articole asemănătoare

Back to top button