fbpx

foto | Cel mai înalt bărbat din lume și cea mai scundă femeie din lume s-au întâlnit ca să ia masa. Diferența de înălțime

Cel mai înalt om din lume s-a întâlnit luni, în California, cu cea mai scundă persoană din lume și au luat micul dejun împreună, la 6 ani după ce s-au văzut prima dată la o ședință foto, în Egipt. Între Sultan Kosen din Turcia și Jyoti Amge din India există o diferență de înălțime de peste 1,80 metri. Evident, cu ocazia întâlnirii, cei doi au mai făcut câteva fotografii împreună.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sultan Kosen, de 41 de ani, care deține recordul mondial Guinness pentru cel mai înalt bărbat în viață, având 2,48 metri, pare un uriaș față de Jyoti Amge, de 30 de ani, cea mai scundă persoană în viață, care are doar 63 de centimetri. În una din imagini se vede că ea este doar puțin mai înaltă decât pantoful lui Kosen.

Fotografiile au fost publicate de agenția de presă Anadolu din Turcia, însă nu se știe cine a intermediat întâlnirea celor doi în SUA și nici care este scopul. Anadolu a precizat doar că cei dou au călătorit la Los Angeles, la invitația unui producător american a cărui nume nu a fost precizat, potrivit The Independent, citat de Digi24.ro.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în 2018, în Egipt, pozând lângă Marele Sfinx din Giza. Sfinxul deține și el un record mondial Guinness, fiind cea mai mare sculptură monolitică din lume. Kosen a devenit oficial cel mai înalt om din lume în 2009.

De asemenea, el deține recordul și pentru cea mai mare mână din lume. Dimensiunea lui este rezultatul unei afecțiuni medicale numită gigantism pituitar, din cauza căreia oasele și părți ale corpului i-au creascut într-un ritm mult mai rapid decât la majoritatea oamenilor.

Kosen a crescut într-un ritm mediu până la vârsta de 10 ani, când o tumoare i-a provocat afecțiunea și i-a determinat creșterea dramatică. El a vorbit în trecut despre felul în care îi afectează viața înălțimea, dar a spus că există și avantaje, pentru că poate să facă o mulțime de lucruri fără scară: schimbarea becurilor, a draperiilor etc. Dar dezavantajele sunt majore… Îi este greu să-și găsească haine și încălțăminte pe măsură și există puține modele de autoturisme în care să încapă.

Jyoti Amge, de 30 de ani, a primit titlul de cea mai scundă femeie din lume în 2011, după ce înainte a deținut recordul de cea mai scundă adolescentă din lume. Înălțimea ei este rezultatul unei forme de nanism numită achondroplazie. În 2014, a devenit cea mai scundă actriță din lume, după ce a jucat rolul lui Ma Petite în American Horror Story.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button