fbpx

foto | Canicula continuă să sufoce Europa. Arșița a cauzat incendii de pădure în Spania, iar locuitorii unui oraș ar putea fi evacuați

Temperaturile extreme continuă să se înregistreze în mai multe țări din Europa. Unele dintre cele mai afectate de caniculă sunt Franța, Spania și Italia, unde termometrele indică peste 40 de grade Celsius.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza căldurii extreme, în mai multe regiuni au fost incendii de pădure, iar – în cele trei țări menționate – au decedat cel puțin opt oameni. Arșița a provocat flăcări în câteva zone din Spania, cum ar fi Toledo sau Almorox, unde circa 2000 de hectare de vegetaţie au ars.

Autoritățile au avertizat deja locuitorii din oraș că ar putea fi evacuați în orice clipă. Și în comunitatea autonomă a Spaniei – Catalonia, canicula a provocat incendii, afectând mii de hectare. Mai multe focare au fost localizate, iar salvatorii au reușit să intervină.

Nici Italia nu a scăpat de flăcările arșiței, iar, în Franța, încendii au fost înregistrate în regiunea Gard, potrivit publika.md.

Articole asemănătoare

Back to top button