fbpx

foto | Călătorii pentru un weekend. 10 orașe europene pe care reușești să le descoperi rapid

Vacanțele de scurtă durată sunt o alternativă pentru cei ce nu sunt în concediu, dar au nevoie de o pauză și de câteva momente de relaxare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Companiile de turism, dar și cele hoteliere au observat că în ultimii ani călătoriile de tip „city-break” au devenit o adevărată tendință pentru turiștii europeni. De aceea, dacă nu aveți nicio idee de unde să începeți, ZUGO vă propune 10 orașe alese de specialiști ca fiind perfecte pentru escapade de o zi.

Barcelona. Descoperiți plajele de aur, capodoperele lui Gaudi, bucătăria catalană, barurile de la fiecare colț și un cartier gotic într-o călătorie de o zi și o noapte în capitala Spaniei.


Amsterdam. 
Este un oraș perfect pentru călătorii și, în același timp, nu foarte scump. De asemenea, Amsterdamul reușește să îmbine o istorie unică și cultură cu viața activă din baruri.


Roma
este destinația ideală pentru liniște și pentru o doză de cultură, strânsă de prin galerii și muzee.


Paris. 
Muzeele, galeriile și cafenele pariziene își au un specific aparte inconfundabil. De aceea, pentru o mini-vacanță plină de eleganță și rafinament, capitala Franței va fi alegerea perfectă.


Dublin. 
Oraș al literaturii și al muzicii, Dublinul este o locație atât pentru relaxare, cât și pentru a-ți alimenta creativitatea.


Veneția. 
Exploră galeriile de artă magnifice și arhitectura gotică, navigați pe canalele venețiene și răsfăță-te cu înghețată pentru a simți din plin viața orașului.


Cracovia. 
În micul oraș vei trăi o întoarce în timp, întrucât a conservat perfect perioada medievală.


Praga
este perfectă pentru o escapadă cu prietenii, alături de care să savurezi una dintre cele mai bune beri la o terasă cu vedere spre străzile și turnurile vechi ale orașului.


Edinburg. 
Capitala Scoției este un adevărat manual de istorie, plin cu povestiri și imagini extraordinare.


Budapesta. 
Acest oraș este, în mare parte, renumit pentru trei lucruri: arhitectură unică, mese rafinate și izvoare termale.

Sursa foto: Trpsavvy

Articole asemănătoare

Back to top button