fbpx

foto | Au un gust divin, dar și un preț greu de imaginat. Cât costă opt dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume?

Deși, deseori, ne permitem să scoatem din buzunar mai mulți bani pentru a gusta un anumit fel de mâncare, sunt unele produse care costă enorm. Astfel, puțini sunt cei care au posibilitatea să savureze din anumite bucate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, îți prezentăm opt dintre cele mai scumpe feluri de mâncare din lume și care este prețul acestora.

Șofran

Foto: Pestre.ro

Șofranul sau „aurul roșu” reprezintă o plantă mediteraneană din care se obține condimentul cu același nume. Cei mai mari producători de șofran din lume sunt Spania și India. Acesta este utilizat pentru a condimenta orezul sau supa de pește, carnea de miel, pui sau oaie etc. În dependență de cât de pur este, un kilogram de șofran poate ajunge până la prețul de 30.000 de euro.

Caviar

Foto: Seattle Met

Considerat un deliciu, caviarul se obține datorită icrelor sturionilor din Marea Neagră și Marea Caspică. Specia este una pe cale de dispariție, astfel, puține icre de sturion se mai pot vinde în mod legal. Conform Cărții Recordurilor, cel mai scump caviar din lume s-a vândut cu 34.500 de dolari pe kilogram.

Stridiile

Foto: Foodstory.ro

La începutul secolului al XIX-lea erau la fel de ieftine ca și cartofii, acum, însă, ele reprezintă mâncarea de lux. Totul s-a schimbat odată ce numărul stridiilor a scăzut. Acum, o porție de stridii la un restaurant de top din Londra costă circa 60 de euro.

Trufele albe

Foto: Omofon

Trufa albă este o ciupercă comestibilă, care, în comparație cu restul trufelor, este mai rară și cu o aromă mult mai intensă. Ea se găsește în regiunea Piemont din nordul Italiei. Cea mai scumpă trufă din lume a fost de 330.000 de dolari.

Jambon iberic

Foto: Agrointeligența

Obținut din carnea unor porci care au o dietă specială cu ghindă, acest jambon este produs în Spania și Portugalia. Pentru ca să fie gata de gustat, prepararea durează 36 de luni. Cel mai scump vândut și consemnat în Cartea Recordurilor a costat 4100 de euro.

Vita Wagyu

Foto: Foodstory.ro

Aceasta este considerată cea mai scumpă carne de vită din lume. Vita Wagyu este fragedă, aromată, cu un conținut scăzut de colesterol și foarte nutritivă. Norocoșii care au reușit să savureze din ea spune că aceasta parcă se topește în gură. Cea mai apreciată carne de vită japoneză este Kobe, un kilogram ajungând la peste 500 de euro în Japonia.

Cafeaua Black Ivory și Kopi Luwak

Foto: Cafeaua Black Ivory și Kopi Luwak

Aceste băuturi fac parte din cele mai delicioase băuturi. Cafeaua Black Ivory se obține din excremente de elefant. Aceasta se produce din boabe de cafea Arabică, care sunt consumate de elefanții din Thailanda de Nord. În procesul de digestie a boabelor, elefanții contribuie cu anumite enzime care formează gustul unic al produsului finit. 450 de grame de astfel de cafea costa 1500 de dolari, transmite life.ro.

Kopi Luwak se obține din excremente de civetă de palmier, cunoscută ca pisică indoneziană. Cafeaua este prăjită după ce e înghițită, digerată și… eliminată de civetă.

Foie gras

Foto: cuisine.journaldesfemmes.fr

Fiind considerat drept cel mai scump pate din lume, Foie gras se produce din ficat de rață sau gâscă îngrășată și impresionează prin textura sa catifelată. Cu toate acestea, pasările sunt hrănite cu forța, prin niște tuburi speciale. Un kilogram de Foie gras costă peste 150 de euro.

Articole asemănătoare

Back to top button