fbpx

foto | Au pornit „Girofarul” pentru a responsabiliza șoferii. Cei care nu acordă întâietate mașinilor cu regim prioritar vor fi sancționați

Inspectoratul Național de Patrulare a demarat operațiunea „Girofar” a cărei scop este de a responsabiliza șoferii și de a preveni accidentele cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație. Astfel, cei care nu vor da dovadă de vigilență și nu vor acorda întâietate pompierilor, ambulanței și poliției vor fi sancționați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Timp de trei zile, angajații INP vor monitoriza deplasarea mașinilor cu regim prioritar pe străzile din capitală și traseele din țară, iar șoferii care nu vor respecta regulamentul, vor fi amendați. De asemenea, sancțiuni vor primi și pietonii care creează dificultăți la dificultăți la deplasare și riscă cu propria viață. Cele mai multe cazuri de acest tip au fost depistate la trecerile pietonale.

În doar câteva ore au fost depistați peste 20 de șoferi care nu au acordat prioritate mașinilor cu girofar. Conform legislației, conducătorii auto care nu acordă întâietate vehiculelor cu dispozitive de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune, se sancționează cu amendă de la 750 la 900 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

În acest context, șoferii sunt îndemnați să manifeste prudență și să se conformeze Regulamentului Circulației Rutiere, deoarece astfel de încălcări pot periclita accesul la vehiculele cu regim prioritar de circulație, pot crea ambuteiaje, accidente sau situații tensionante în trafic.

Articole asemănătoare

Back to top button