fbpx

foto | Au adus zâmbet pe buzele școlarilor din familii defavorizate: Peste o sută de copii au primit rucsacuri cu rechizite

Peste o sută de școlari din familii defavorizate din țară au beneficiat de donații și s-au ales cu rucsacuri pline cu rechizite pentru noul an de învățământ. Gestul caritabil a fost organizat de Fundația de binefacere „Caritas Moldova”, iar marți elevii și-au primit cadourile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rechizitele școlare au fost colectate timp de o lună de către membrii Fundației. Pe lângă doritorii care au ajutat copiii nevoiași, cadouri le-au făcut și mai multe întreprinderi din țară. Unele dintre ele au oferit servicii, iar banii colectați i-au donat, altele însă au contribuit cu produse proprii.

„Doar împreună putem să aducem zâmbetul pe chipul cât mai multor copii care nu îndrăznesc, decât cu eforturi mari, să spere la un viitor mai bun”, au spus reprezentanţii „Caritas Moldova”.

Campania, ajunsă la cea de-a treia ediție, bucură an de an tot mai mulți copii, dar și implică oameni cu suflet mare.

În primii doi ani de desfășurare a campaniei, datorită sprijinului acordat, zeci de copii au mers în noul an școlar înarmați cu rechizite noi și dornici de carte, transmite Moldpres.

„Și în acest an ne propunem să ajutăm cât mai mulți copii nevoiași, pe care îi avem în evidență. Aceasta fiind şi o formă de motivare a copiilor de a-și continua studiile”, au adăugat reprezentanții Fundației.

Fundația de binefacere „Caritas Moldova” este o organizație cu caracter umanitar și non-profit, care de peste 20 de ani are grijă de persoanele defavorizate din țara noastră. Principalii beneficiari ai structurii sunt: persoanele în etate, fără adăpost, persoane cu dizabilități, copii, tineri, studenți, familii vulnerabile, familii monoparentale, șomeri, persoane aflate in situații de risc şi alte categorii sociale în impas.

Articole asemănătoare

Back to top button