fbpx

foto | Ambasadoarele Suediei și Marii Britanii au vizitat obiectivele turistice din Rezina: „Traseul este minunat”

Ambasadoarea Marii Britanii, Lucy Joyce și cea a Suediei, Anna Lyberg, au vizitat un traseul turistic din raionul Rezina. Oficialele au mers în localitățile Lalova, Horodiște și Mincenii de Jos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În satul Mincenii de Jos, primul popas turistic al oficialelor, acestea au descoperit câmpurile și distilăria de levănțică, o atracție tot mai cotată în ultimii ani. Următoarea destinație a fost fabrica de cașcaval din satul Horodiște, proprietarul căreia este un francez originar din Lyon, stabilit la noi, care împreună cu soția sa, moldoveanca de origine, a lansat în Moldova o mini-fabrică afacere. De asemenea, diplomatele au mai admirat și cadrul natural unic care se deschide de la pensiunile din satul Lalova.

„Turismul de experiență este o tendință la care Moldova trebuie să se alinieze. Eu azi am împletit sarmale moldovenești, a fost adevărată provocare, dar și emoții frumoase. Aceste experiențe îi ajută pe turiști să cunoască tradițiile, să descopere frumusețea locurilor și ospitalitatea gazdelor. Suedia este mândră să susțină dezvoltarea turismului rural, a afacerilor de familie și să contribuie la dezvoltarea rurală sustenabilă”, declară Anna Lyberg, șefa instituției diplomatice suedeze la Chișinău.

Citește și: foto, video | Ambasadoarele Marii Britanii și Suediei în Moldova au învârtit sarmale.
Cum s-au descurcat oficialele?

„Traseul turistic de experiență Rezina este minunat atât prin aroma de levănțică, cât și prin peisajele sale. Guvernul britanic a acordat suport acestui producător de levănțică și ne bucurăm foarte mult să vedem aceste câmpuri frumoase și prospere. Sigur turismul este un atu pentru Moldova și trebuie să fie valorificat la maxim”, spune Lucy Joyce, ambasadoarea Marii Britanii.

Afacerile locale vizitate de diplomate au fost susținute de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia si UK aid. Acesta investește în dezvoltarea turismului din 2012. În perioada menționată au fost susținute mai multe afaceri de familie în sectorul turistic, sprijinind pensiunile din mediul rural să se alinieze la standardele internaționale de calitate.

 

Articole asemănătoare

Back to top button