fbpx

foto | „Am solicitat forțelor austriece să investigheze frauda bancară”. Năstase, despre vizita la Viena

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care menționează că alături de Alexandru Machedon au fost din nou la Viena. Scopul călătoriei a fost unul profesional, iar cei doi au stat la discuții cu mai mulți oficiali europeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit politicianului, aceasta nu este prima vizită de acest gen, iar de fiecare dată când ajunge acolo este primit cu căldură și receptivitate din partea unor oameni cu lecțiile oferite de istorie bine însușite. De data aceasta, Năstase a pus în discuție mai mult problemele actuale ale exponenților forțelor democratice și proeuropene.

Totodată, împreună cu purtătorul de cuvânt al Guvernului austriac, Peter Launsky-Tieffenthal, Năstase și Machedon au mai discutat despre nefuncționalitatea Parlamentului Republicii Moldova, dar și despre influența fraudei bancare asupra economiei țării.

„Am pus în discuție nefuncționalitatea premeditată și artificială a parlamentului Republicii Moldova, decisă și realizată de binomul Plahotniuc – Dodon, care pune în pericol siguranța țării”, a declarat Năstase.

De asemenea, acesta a spus că a propus oficialilor austrieci și celor europeni să preia controlul asupra investigării fraudei bancare din Moldova pentru a putea obține un rezultat corect.

„Am solicitat inițiativă din partea organelor austriece și europene de investigație a fraudelor financiare și de demarare a propriilor anchete în cazul fraudei bancare și a spălării prin intermediul justiției și a sistemului bancar din Moldova a zeci de miliarde de dolari”, a mai adăugat politicianul.

În aceiași postare, Andrei Năstase a menționat despre ideea unui proiect, „Axa Inovării Chişinău – Iași – Cluj – Oradea – Viena”, care ar oferi un suport extraordinar pentru dezvoltarea economică a țării, cu implicarea plenară a tinerilor și a diasporei.

Proiectul este menit să genereze noi locuri de muncă, bine plătite acasă și să susțină moldovenii de peste hotare. În contextul în care Andrei Năstase ar fi propus în calitate de primar al Chișinăului și ales de către cetățeni.

Articole asemănătoare

Back to top button