fbpx

foto | Ajutoarele continuă să ajungă la casele oamenilor care au avut de suferit în urma furtunii

Ministerul Afacerilor Interne continuă să fie în ajutorul oamenilor aflați în dificultate în urma intemperiilor înregistrate la finele lunii iulie 2023. În acest sens, salvatorii, pompierii, carabinierii, polițiștii, dar și angajații Armatei Națională continuă să transporte și să furnizeze materiale de construcție, necesare pentru reparația caselor, acoperișurilor și edificiilor publice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe parcursul a 7 zile ajutoarele ajung treptat în ogrăzile oamenilor care au fost afectați de precipitațiile abundente, dar și vijelii. Salvatorii au reușit să ajungă în gospodăriile mai multor persoane în etate, care se uitau neputincioși în urma consecințelor provocate de intemperii. Astfel, umăr la umăr au descărcat materialele necesare, dar și au acordat o mână de ajutor în reparația acoperișurilor și unele construcții.

De ajutorul salvatorilor a beneficiat și o femeie în etate în vârstă de 86 de ani din localitatea Alexandreni raionul Edineț, unde proprietara s-a arătat neputincioasă în fața dezastrului natural. Aici, angajații IGSU au susținut bătrâna, oferindu-i tot suportul necesar. Pe lângă descărcarea materialelor oferite de autorități, salvatorii și pompierii au reușit să se implice și în reparația locuinței afectate. De ajutor a beneficiat și o altă femeie în etate din aceiași localitate. Bătrâna în vârstă de 90 de ani a rămas din cauza intemperii fără acoperiș care a fost smuls. Pompierii au lucrat umăr la umăr și au reușit să acopere acoperișul cu foi de ardezie, pentru ca locuința să nu rămână descoperită.

Amintim că începând cu data de 28 iulie 2023 conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul Republicii Moldova acordă ajutoare materiale celor 74 de localități din 6 raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent.

Astfel, pe parcursul zilei de 03 august la Edineț și Soroca au fost transportate 3345 foi de ardezie. Până la momentul actual angajații subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării au livrat în raionul Edineț și Dondușeni, în total au fost distribuite 12975 foi de ardezie și 240,7 m3 de cherestea.

Mai mult, în raioanele Rîșcani, Hîncești și Drochia au fost livrate în total 112,37 m3 de cherestea.

În următoarele zile, procesul de transportare și distribuire a materialelor de construcție va continua în ajutorul cetățenilor din nordul și centrul țării.

Foto: dse.gov.md
Foto: dse.gov.md
Foto: dse.gov.md
Foto: dse.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button