fbpx

foto | 30.000 de kilometri pe două roți. Un tânăr de 18 ani este primul om care a făcut înconjurul lumii pe bicicletă

Un tânăr din Bristol, Marea-Britanie, a decis să sărbătorească absolvirea școlii într-un mod inedit. Charlie Condell, în vârstă de 18 ani, a pornit într-o călătorie de aproape 30.000 de kilometri în jurul lumii, iar drept mijloc de transport adolescentul a ales bicicleta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Charlie a pornit în călătoria vieții sale chiar a doua zi după ce a susținut examenele finale. Pe parcursul ultimelor opt luni, tânărul a parcurs de unul singur 20 de țări din Asia, Europa, Australia și SUA. El a planificat inițial să călătorească doar prin Europa, făcând 10.000 km, dar a decis apoi să-i extindă călătoria și a ajuns să facă înconjurul lumii.

Expediția sa nu a fost lipsită, însă, de incidente. În octombrie 2018, pe când era în Noua Zeelandă, bicicleta de carbon și bagajele i-au fost furate în timp ce dormea într-un hostel. Printre lucrurile furate de hoți a fost și pașaportul, echipamentele de camping și alte echipamente de ciclism – estimate la o valoare totală de 4000 de lire sterline.

Localnicii s-au mobilizat, însă, după ce au aflat ce i s-a întâmplat tânărului și i-au oferit cazare, hrană și o bicicletă nouă cu care să-și continue drumul. Ajuns înapoi în Bristol, Charlie a devenit cea mai tânără persoană care a realizat turul lumii pe bicicletă. Fostul record era deținut din 2015 de un alt britanic, Tom Davies, de 19 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button