fbpx

foto | 125.000 de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ: 150 de computere au fost livrate în școlile din Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi 150 de computere noi pentru 20 de instituții de învățământ general din Republica Moldova. Tehnica a fost livrată în școlile din raioanele Călărași, Căușeni, Edineț, Fălești, Florești, Hîncești, Ialoveni, Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Taraclia și Telenești. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La începutul evenimentului, secretarul general de stat, Igor Șarov, a felicitat instituțiile, menționând că, în procesul de predare-învățare, un rol esențial îl au instrumentele electronice performante.

„Completarea parcului de calculatoare al instituțiilor de învățământ din întreaga țară cu computere și tehnică modernă se înscrie în lista priorităților ministerului. Mulțumim partenerilor din Provincia Jeju pentru această investiție în sistemul de învățământ din țara noastră”, a afirmat oficialul.

Instituțiile beneficiare au fost selectate potrivit numărului total de elevi, numărului elevilor cu reședință în alte localități și standardelor minime de dotare TIC. Tehnologiile au fost aduse cu scopul de a forma competenţe digitale elevilor și profesorilor, de a dezvolta capacităţile de utilizare a resurselor TIC, dar și de a îmbunătăți procesul de învățare. 

Computerele au fost donate Ministerului de către Republica Coreea, în anul 2018, în urma semnării Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC cu Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju.  

Valoarea totală a tehnologiilor depășește 125.000 de dolari.  

Articole asemănătoare

Back to top button