fbpx

Foștii deputați Nesterivschi și Lozovan, arestați. Unul în penitenciar și altul la domiciliu

Alexandr Nesterovschi, în arest pentru 30 de zile, iar Irina Lozovan, plasată în arest la domiciliu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată sâmbătă, de către magistratii Judecatoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Pe 21 septembrie, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au fost reținuți de oamenii legii pe un termen de 72 de ore.

Aceștia sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă, pregătirea finanțării unui partid politic din surse interzise de lege și acceptarea finanțării a unui partid politic din partea unui grup criminal organizat și a deputatei Irina Lozovan, pentru comiterea infracțiunilor de acceptare a finanțării a unui partid politic din partea unui grup criminal organizat și spălare de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Menționăm că Serviciul de Informații și Securitate în comun cu Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au descins joi cu peste 20 de percheziții în mai multe locații din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, cât și în nouă automobile.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate şi ridicate documente şi bunuri care prezintă interes pentru cauza penală: telefoane mobile, calculatoare, înscrisuri de ciornă și alte documente. La fel, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189.200 de lei, 25.415 de euro, 2430 de dolari, 4500 de franci elvețieni.

Articole asemănătoare

Back to top button