fbpx

Focar de rujeolă într-o familie din Chișinău. Cinci copii s-au infectat

Un focar de rujeolă a fost înregistrat, pe parcursul săptămânii trecute, într-o familie cu 5 copii din Chișinău. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a Primăriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Săptămâna trecută a fost identificat un focar de rujeolă de tip familial. Este vorba despre o familie cu 5 copii și toți 5 sunt bolnavi de rujeolă. Grație implicării medicilor de familie și a altor cetățeni, acești copii sunt în siguranță. Este un caz de gravitate medie, dar pacienții sunt stabili. De aceea informez pe această cale că vaccinarea – nu este obligatorie din cauză că cineva și-a dorit acest lucru, ci pentru că vaccinurile protejează de boli, care per general nu au tratament specific”, a declarat Vladimir Bolocan.

Părinții sunt îndemnați să-și vaccineze copiii întrucât, potrivit responsabilului din sănătate, Vladimir Bolocan, este o necesitate.

Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Articole asemănătoare

Back to top button