fbpx

Fluidizarea traficului la frontiera dintre R. Moldova și România, în atenția parlamentarilor de la Chișinău și București

Fluidizarea traficului la frontiera dintre Republica Moldova și România, în atenția unui grup de lucru comun creat din parlamentari de la Chișinău și București. A avut loc prima ședință a unui grup de lucru comun, creat pe platforma comisiilor parlamentare responsabile de transport din Republica Moldova și din România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La evenimentul organizat în format online au participat membri ai Comisiei economie, buget și finanțe din Parlamentul Republicii Moldova, ai Comisiei pentru transport și infrastructură din Senatul României, precum și reprezentanți ai Serviciului Vamal, al Poliției de Frontieră și ai ministerelor de resort din ambele țări.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre identificarea și implementarea unor măsuri pe termen scurt de fluidizare a traficului de mărfuri și pasageri, inclusiv îmbunătățirea mecanismului punctului coordonat de control. Un alt subiect care se află pe agenda grupului de lucru este construcția podurilor de peste Prut.

„Știm că rândurile la frontieră sunt una din cele mai mari probleme cu care se confruntă mediul de afaceri, transportatorii, dar și pasagerii care călătoresc între cele două țări. Parlamentul vă va reprezenta interesele”, a accentuat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Articole asemănătoare

Back to top button