fbpx

Flăcările nu cruță nici pădurea tropicală: Numărul incendiilor din Brazilia a crescut cu peste 83% față de anul precedent

Numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% de la începutul anului, comparativ cu anul precedent, în special în Amazonia. Vina principală ar purta-o defrișările şi seceta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Spațială, care observă evoluția pădurilor din Brazilia, între ianuarie şi august 2019, în țara sud-americană s-au înregistrat 72.843 de incendii, faţă de 39.759 pentru întreg anul 2018.

Creşterea numărului de incendii de pădure în Brazilia are loc după doi ani consecutivi de declin şi este cea mai importantă din 2013.

Cele mai numeroase incendii au fost înregistrate în statele ocupate total sau parţial de pădurea amazoniană. Cel mai afectat stat este Mato Grosso (centru-vest), cu 13.682 de incendii, o creştere cu 87% faţă de întreg anul 2018.

Incendiile din Amazonia sunt provocate în special de defrişări prin ardere, utilizate pentru a transforma zone împădurite în zone agricole şi de creştere a animalelor, sau pentru a curăţa zone deja defrişate, de obicei în timpul sezonului uscat care se încheie peste două luni, transmite Agerpres.

Potrivit INPE, defrişarea în iulie 2019 a fost de aproape patru ori mai mare decât în aceeaşi lună a anului 2018.

Articole asemănătoare

Back to top button