fbpx

Flăcări mistuitoare la Strășeni. Cadavrul unei femei a fost găsit carbonizat

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați în această dimineață pentru a interveni la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă de locuit în localitatea Pănășești, raionul Strășeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ajunși la destinație, pompierii s-au luptat cu flăcările care curpinseră complet o casă de dimesiuni mici. Abia după înlăturarea incendiului salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al unei femei de 78 de ani. Se presupune că aceasta s-a intoxicat în urma procesului de mocnire, iar incendiul s-ar fi produs ca urmare a construcției incorecte a sobei, dar și din cauza nerespectării regulilor de exploatare.

Pentru a evita tragediile, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare în timpul rece al anului. Se recomandă ca sobele să fie verificate la timp. Pompierii avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor în urma supraîncălzirii, dar și a suprasolicitării sobelor.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 92 de incendii, în urma cărora au decedat 18 persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button