fbpx

Ferestre cu protecție împotriva razelor UV: Ce presupun și cum să le alegem corect

Ferestrele unei locuințe reprezintă primele elemente care atrag atenția casei. Dar dacă geamurile nu sunt alese corespunzător, atunci investiția ta ar putea avea de suferit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Având protecție UV geamurile te pot apăra împotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Din exterior, nimic nu deosebește o sticlă clasică de o sticlă cu protecție împotriva razelor UV, poate doar o nuanță ușor mai închisă. Această sticlă dispune de un tratament suplimentar, aplicat în timpul fabricării ferestrelor cu sticla dublă sau triplă.

Avantajele unui astfel de geam este legat direct de efectele soarelui. Este vorba de a profita de un confort sporit zi de zi, optimizând izolarea termică a locuinței tale.

Principalul beneficiu al ferestrelor cu protecție UV este reprezentat de evitarea expunerii la razele infraroșii ale soarelui, atunci când te afli la interior.

Dar pentru ca ele să fie eficiente, trebuie să facă echipă bună cu un model potrivit de tâmplărie pentru ferestre.

Într-adevăr, pe lângă faptul că vă permit să controlați lumina după cum doriți, acestea oferă optimizare termică: o izolare mai bună iarna și o reducere semnificativă a căldurii solare pe timp de vară. Deci, atunci când încălzirea sau răcirea se utilizează mai puțin, temperatura rămasă în încăpere o să fie una potrivită, iar acest lucru te ajută la economisire.

Articole asemănătoare

Back to top button