fbpx

Există o amenințare concretă a unui atac militar din partea Rusiei asupra R. Moldova? Ce spune ministrul Apărării

„Este imposibil, atâta timp cât armata ucraineană duce lupte în sudul Ucrainei, în regiunile poziționate. Aceasta lucru face să fie imposibilă o invazie militară în acest moment”. Astfel a răspuns ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, la întrebarea jurnaliștilor de la Deutsche Welle dacă există o amenințare concretă a unui atac militar din partea Rusiei asupra țării noastre, la Conferința de Securitate de la München, scrie ZdG.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„R. Moldova are o istorie de trei decenii și luna viitoare vom marca 30 de ani de când am inițiat parteneriatul R. Moldova – NATO prin programul parteneriat pentru pace. În această perioadă am cunoscut multe proiecte și vreau să menționez că toate acestea au fost la solicitarea R. Moldova, fiind implementate cu susținerea țărilor membre NATO (…). Ne va da posibilitatea de a face față provocărilor la războiul hibrid, rezultatele care sunt simțite pe deplin în R. Moldova”, a menționat Anatolie Nosatîi, fiind întrebat ce presupune o relație mai aprofundată a Chișinăului cu NATO.

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, a participat în componența delegației R. Moldova la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München, Germania, care s-adesfățurat în perioada 16-18 februarie. În ediția din acest an, care a reunit un număr record de participanți, discuțiile se axează pe crizele din mediul actual de securitate, războiul din Ucraina și cel din Fâșia Gaza, și alte conflicte care au loc la nivel mondial, conform Ministerului Apărării.

În marja evenimentului, ministrul Anatolie Nosatîi, a avut o serie de întâlniri şi discuţii bilaterale cu lideri politici și militari, prezenți la reuniune, în cadrul cărora a vorbit despre situația de securitate din bazinul Mării Negre și eforturile în consolidarea rezilienței naționale și a capacităților de apărare ale R. Moldova.

Conferința de Securitate de la München este unul din cele mai importante forumuri globale pentru discutarea politicii internaționale de securitate și reunește factori de decizie și experți internaționali de rang înalt pentru dezbaterea şi schimbul de vederi cu privire la cele mai stringente preocupări de securitate internațională.

Articole asemănătoare

Back to top button