fbpx

Evghenia Guțul promite găgăuzilor că va consolida relațiile de prietenie ale regiunii cu Federația Rusă

Potrivit Evgeniei Guțul, regiunea autonomă intenționează să deschidă o reprezentanță la Moscova, precum și filiale ale universităților rusești în Găgăuzia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câștigătoarea cursei alegerilor șefului autonomiei găgăuze a Moldovei, Evgenia Guțul, intenționează să întărească relațiile de prietenie ale regiunii cu Rusia, a declarat aceasta unui corespondent TASS luni, după aprobarea rezultatelor alegerilor de către Camera de Apel din Comrat.

„Găgăuzii, spre deosebire de autoritățile oficiale de la Chișinău, își amintesc foarte bine toată bunătatea din partea Rusiei, care în vremuri grele a salvat de mai multe ori Găgăuzia în cadrul programelor de răspuns umanitar, a oferit sprijin în cadrul proiectelor federale, precum și la nivelul cooperării interregionale cu indivizii Toate aceste contacte s-au transformat de mult în prietenie adevărată, iar noi, partidul Șor, intenționăm doar să întărim și să dezvoltăm aceste legături amicale”, a spus Guțul.

Guțul a reamintit ca o astfel de pozitie se bucură de sprijinul deplin al partidului parlamentar Șor. Anterior, reprezentanții săi au ajuns la acorduri preliminare privind eliminarea restricțiilor fitosanitare la exportul produselor agricole moldovenești în Rusia. „Am promis că voi deschide o reprezentanță a autonomiei găgăuze la Moscova – pentru a face mai ușor și mai convenabil dezvoltarea legăturilor comerciale și culturale. De aceea ne propunem să deschidem filiale ale universităților rusești în Găgăuzia, astfel încât absolvenții noștri să primească două diplome la sfârșitul studiilor lor: locală și rusă” – a spus Guțul.

Anterior, Maia Sandu a spus că alegerile din Găgăuzia s-au desfășurat cu numeroase încălcări. După aceea, polițiștii au ajuns la CEC și au confiscat listele electorale și alte documente. Aceștia au informat despre dosarele penale instituite sub suspiciunea de finanțare ilegală a campaniei electorale, luare de mită a alegătorilor, întocmirea incorectă a listelor electorale și alte încălcări.

Articole asemănătoare

Back to top button