fbpx

Eurovision 2024: Când va evolua Republica Moldova în semifinala din Suedia

Participarea în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2024, programată să aibă loc pe 7 mai, a fost stabilită în urma tragerii la sorți. Un total de 15 țări, inclusiv Republica Moldova, vor intra în competiție pentru a-și câștiga locul în marea finală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primele șapte țări care vor evolua în prima parte a spectacolului sunt Ucraina, Cipru, Polonia, Serbia, Lituania, Croația și Irlanda. Partea a doua a serii va aduce pe scenă țări precum Slovenia, Islanda, Finlanda, Portugalia, Luxemburg, Australia, Azerbaidjan și Republica Moldova.

A doua semifinală, programată pentru 9 mai, alte 16 țări vor concura pentru a obține șansa de a se califica în finala mare.

Tragerea la sorți a determinat, de asemenea, în ce semifinală vor avea drept de vot țările din grupul Big Five și Suedia, țara gazdă. Astfel, telespectatorii din Germania, Suedia și Marea Britanie vor vota în prima semifinală, în timp ce Franța, Italia și Spania vor acorda voturile lor în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision Song Contest 2024.

Articole asemănătoare

Back to top button