fbpx

Europa descoperă produsele moldovenești la Expoziția GreenWeek-2024 de la Berlin

Produsele din Republica Moldova au fost apreciate astăzi la expoziţia GreenWeek-2024, desfăşurată la Berlin, de o delegație de înalți demnitari constituită din ministrul Agriculturii din Germania, Cem Özdemir, primarul Berlinului, Kai Wegner, comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, președintele Asociației fermierilor germani Joachim Rukwoed ş.a., transmite Moldpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vicepremierul Vladimir Bolea, şeful delegaţiei ţării noastre la eveniment, a dăruit oaspeţilor un set de vinuri organice Wild, produse din strugurii de soi autohton Feteasca Neagră de pe podgoriile Cricova, unde însuși ministrul german Cem Özdemir a ajutat la recoltarea roadei în luna octombrie 2023, când a avut loc Platforma de Parteneriat Agroalimentar.

„Cu suportul Guvernului Germaniei, în țara noastră derulează un nou proiect de asistență tehnică moldo-german, privind Dialogul pe Politici Agricole, în cadrul căruia o echipă de experți internaționali sprijină MAIA, AIPA și ANSA în alinierea politicilor și a sistemelor administrative în agricultură, dezvoltare rurală și siguranța alimentară la cerințele UE. Este un ajutor enorm pentru noi, fiindcă avem nevoie de experiența celor mai buni pentru a reuși să fim la nivelul standardelor europene”, a declarat Vladimir Bolea.

La rândul său, Cem Özdemir a menționat că locul Republicii Moldova este în marea familie UE, iar Germania va oferi tot sprijinul ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

GreenWeek este un eveniment european cu o istorie de peste 100 de ani. În 2024, Moldova în premieră are o platformă expozițională de 100 m2, unde își prezintă produsele nouă producători locali.

Articole asemănătoare

Back to top button