fbpx

Eugen Doga va contribui la coloana sonoră a Imnului orașului Chișinău

Maestrul Eugen Doga, în calitate de autor al muzicii Imnului orașului Chișinău, a participat marți, 23 februarie, la ședința Grupului de lucru pentru realizarea procedurii de perfecționare și definitivare a simbolurilor publice municipale, în vederea eliminării deficiențelor tehnice din coloana sonoră a imnului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compozitorul și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu municipalitatea, pentru definitivarea liniei melodice a Imnului „Orașul Meu”, conform rigorilor stabilite.

Potrivit Comisiei Naționale de Heraldică, simbolurile publice municipale: stema, drapelul și imnul orașului, trebuie să fie prezentate spre avizare și înregistrare în condițiile legii.

Primarul general, Ion Ceban, i-a mulțumit maestrului Eugen Doga, din numele tuturor chișinăuienilor, pentru contribuția adusă la îmbunătățirea imaginii orașului, dar și pentru implicarea compozitorului pentru revizuirea variantei sonore oficiale a imnului Chișinăului, componentă a simbolicii publice municipale.

Imnul orașului Chişinău este o operă muzical-poetică, alcătuită în baza cântecului „Oraşul meu”, pentru care muzica a fost compusă de Eugen Doga, iar versurile scrise de Gheorghe Vodă.

Imnul este interpretat la şedinţa oficială, după validarea împuternicirilor primarului municipiului Chişinău, la deschiderea şi închiderea şedinţelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a drapelului municipiului Chişinău, la sosirea şi plecare unor delegaţii oficiale invitate de autorităţile locale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button