fbpx

Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale pentru a sprijini Moldova în lupta cu virusul COVID-19

Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale pentru a sprijini Republica Moldova în lupta cu COVID-19, țară în care până la momentul actual au fost confirmate 423 de cazuri de infecție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat de presă, prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Moldova, ieri, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie să nu contracareze noul coronavirus.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat o parte din echipamentul de protecție, procurat grație unui prim acord de 200.000 de dolari încheiat între SDC și PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând și va fi distribuit instituțiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 423 de cazuri. Dintre acestea, cinci persoane au decedat, iar 22 au fost tratate.

Foto: ZUGO

Articole asemănătoare

Back to top button