fbpx

Elon Musk, chemat la audieri în Parlamentul European: „Twitter nu ar trebui să devină un catalizator pentru îndemnurile la ură”

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, l-a invitat în scris pe proprietarul Twitter, Elon Musk, la audieri în fața corpului legislativ comunitar şi la o „discuţie onestă şi publică” despre pericolul îndemnurilor la ură prin intermediul reţelelor de socializare, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Twitter joacă un rol central în viaţa democratică a Uniunii Europene. Nu ar trebui să devină un catalizator pentru îndemnurile la ură, influenţarea alegerilor sau dezinformare”, se arată în scrisoarea văzită de Politico.

Parlamentul European nu are puterea de a-l obliga pe miliardar să se prezinte, iar răspunsul lui Musk nu este deocamdată cunoscut.

Invitaţia vine în urma mai multor decizii controversate luate de Musk după achiziţia Twitter. Acesta a permis restabilirea unor conturi suspendate, inclusiv cel al fostului preşedinte american Donald Trump. A dispus concedieri în masă şi a suspendat conturile unor jurnalişti care l-au criticat.

De altfel, Comisia Europeană l-a avertizat pe Musk că riscă „sancţiuni” din partea UE din cauza ameninţării pe care o reprezintă pentru libertatea mass-media.

Duminică, Elon Musk a organizat un sondaj pe Twitter prin care i-a întrebat pe utilizatori dacă să mai rămână sau nu directorul acestei societăţi.

În total, 57,5% dintre votanţi s-au declarat în favoarea plecării lui. Musk, care anunţase că va respecta voinţa celor care participă la sondaj a comentat, ulterior, că doar cei care au cont plătit ar trebui să conteze în cadrul votului.

Articole asemănătoare

Back to top button