fbpx

Elevii rămân în sălile de clasă. Orele în Chișinău continuă conform modelului selectat la începutul anului de studiu

Procesul educațional în instituțiile de învățământ din Chișinău va fi desfășurat în continuare conform modelului selectat la începutul anului de studiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primăria municipiului Chișinău informează că instituțiile de învățământ general din capitală vor continua să activeze conform modelelor (I-VII) selectate la începutul anului școlar 2020 – 2021.

Totodată, cetățenii sunt chemați să sprijine eforturile autorităților, prin respectarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19, pentru a evita revenirea la învățarea la distanță, în contextul evoluției situației pandemice.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a făcut precizări în acest sens, ca urmare a discuțiilor apărute în spațiul public, privind eventualitatea revenirii la studiul la distanță, inclusiv online, în contextul menținerii unui nivel sporit de îmbolnăviri prin COVID. În prezent, în municipiul Chișinău activează 150 de instituții de învățământ primar și secundar. Totodată, peste 70% din numărul total al elevilor în școli, sunt prezenți zilnic în sălile de clasă.

„Noi pledăm pentru menținerea desfășurării procesului educațional după modelul ales de managerii școlari, la începutul anului de studii. Conform instrucţiunilor, pentru a evita apariția focarelor de infecții prin coronavirus, precum şi pentru siguranţa copiilor, vor merge în autoizolare doar clasele/ grupele, unde au fost atestate cazuri de COVID.

Dacă numărul de îmbolnăviri printre cadrele didactice sau copii/elevi este mare și nu este posibilă organizarea procesului educațional în sala de clasă, se trece la Modelul VI (învățarea la distanță, inclusiv online). În prezent, îşi desfăşoară activitatea la distanţă doar 2 şcoli din cele 150″, a precizat Angela Cutasevici.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button