fbpx

Ediția Emmy 2020, altfel decât în anii precedenți. Lista completă a celor care s-au ales cu premii

Premiile Emmy 2020 au însemnat și a 72-a ediție de când se acordă râvnitele trofee, iar ediția de anul acesta a fost una cu siguranță dintre cele mai neobișnuite de până acum, fapt „datorat”, evident, de pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă altădată vedeam starurile pe covorul roșu, acum puține au fost cele care și-au schimbat pijamalele de casă pe rochii elegante.

Unul dintre cele mai semnificative nume ale serii a fost Zendaya, cea care, la doar 24 de ani, a reușit să câștige premiul pentru „Cea mai bună actriță din rol principal într-o dramă”. Zendaya le-a învins pe nominalizatele Sandra Oh (Killing Eve), Jennifer Aniston (The Morning Show), Olivia Colman (The Crown) și Laura Linney (Ozark).

Aceasta nu și-a putut stăpâni emoțiile atunci când a aflat că este câștigătoarea premiului, însă a ținut neapărat să mulțumească familiei și ehipei pentru susținere.

„Știu că show-ul nostru TV nu e neapărat un bun exemplu pentru asta, dar este speranță pentru tineri. Și vreau să le spun tuturor celor de vârsta mea care fac muncă în stradă. Vă văd, vă admir. Vă mulțumesc. Vă mulțumesc atât de mult!”, a adăugat Zendaya.

La categoria serial de dramă la Emmy 2020, premiul pentru cel mai bun serial a revenit show-ului Succession. Premiul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar într-un serial de dramă a fost câștigat de Julia Garner, pentru Ozark, în vreme ce premiul pentru rol masculin a mers către Billy Crudup (The Morning Show).

Regizorul premiat pentru serial de dramă a fost Andrij Parekh (Succession, „Hunting”), iar trofeul pentru cel mai bun scenariu a mers tot către Succession, fiind câștigat de Jesse Armstrong („This Is Not for Tears”). Iar cel mai bun actor în rol principal într-un serial de dramă este anul acesta Jeremy Strong (Succession).

Watchmen a câștigat aproape tot ce era de câștigat când a venit vorba despre miniserii la Emmy 2020 – de la trofeul principal, pentru cea mai bună miniserie, la cel pentru rol secundar masculin, pentru Yahya Abdul – Mateen II, la scenariu – Damon Lindelof and Cord Jefferson (Watchmen, „This Extraordinary Being”) și la actriță în rol principal – Regina King (Watchmen). Premiul pentru regie, totuși, a mers către Maria Schrader pentru Unorthodox, iar cel pentru actor într-un rol principal a fost câștigat de Mark Ruffalo, pentru I Know This Much is True

Cât despre partea de comedie la Emmy 2020, Schitt’s Creek a luat cu asalt ceremonia, adjudecându-și trofee pentru cel mai bun serial de comedie, pentru actriță în rol secundar – Annie Murphy; actor într-un rol secundar – Dan Levy; regie: Andrew Cividino și Dan Levy; scenariu – Dan Levy; actor în rol principal: Eugene Levy, și actriță în rol principal: Catherine O’Hara.

Articole asemănătoare

Back to top button