fbpx

După ce a fost respins de CEC, Kalinin contestă în judecată înregistrarea mai multor candidați la alegerile prezidențiale

Alexandr Kalinin cere ca înregistrarea la alegerile prezidențiale a candidaților Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu, Andrian Candu, Maia Sandu, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Tudor Deliu să fie analută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererea vine după ce politicianul a încercat de două ori să înregistreze grupul de inițiativă pentru susținerea candidaturii sale la funcția de președinte.

Prima dată, Kalinin a fost respins pentru că acesta a inițiat constituirea grupului mai devreme de cele 60 de zile până la scrutin, conform legislației. Iar în contestarea sa, politicianul menționează că, deși această încălcare au făcut-o și ceilalți candidați care au depus actele la CEC pe 1 septembrie, înregistrarea lor a fost acceptată.

Referitor la depunerea repetată a actelor de către Alexandr Kalinin, Comisia Electorală Centrală urma să se pronunțe ieri, dar a amânat decizia pentru astăzi, scrie IPN.

Potrivit lui, normele legale trebuie să fie respectate de toți și aplicate egal pentru fiecare dintre candidați. Drept urmare, el a contestat în judecată, la Curtea de Apel Chișinău, hotărârile CEC.

Articole asemănătoare

Back to top button