fbpx

Două eleve din Florești au luat locul II la concursul de aplicații mobile din Coreea de Sud

Două eleve din Republica Moldova, Irina și Daniela Grosu, au obținut locul II la competiția internațională de dezvoltare a aplicațiilor mobile, „e-ICON World Contest”, pentru al doilea an consecutiv. Concursul s-a desfășurat în Coreea de Sud și a atras participanți din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele două adolescente, care sunt eleve la Liceul Teoretic „Miron Costin” din orașul Florești, au impresionat juriul cu o aplicație mobilă inovatoare, proiectată pentru a spori performanțele academice ale elevilor. Aplicația a fost dezvoltată în cadrul programului „Tekwill în fiecare școală”, o inițiativă implementată în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova.

În anul precedent, Irina Grosu și Gheorghe Manolache au câștigat locul III la aceeași competiție cu o altă aplicație mobilă numită „Green Energy”, care promova obiceiuri alimentare sănătoase.

„Experiența mea de anul trecut, când am obținut locul III, m-a motivat să depun și mai mult efort. Sunt extrem de bucuroasă că, alături de coechipiera mea și de profesoara Tatiana Rotari, am reușit să ne plasăm pe locul II. Această performanță mă întărește și mai mult în hotărârea mea de a deveni, în 2024, prima elevă din Moldova care va aduce acasă medalia de aur”, a spus Irina Grosu, elevă în clasa a XII-a.

Articole asemănătoare

Back to top button