fbpx

Dosarul fraudei bancare: Ce au găsit procurorii după perchezițiile de la BNM?

Pe parcursul zilei de astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

După acțiunile de azi, responsabilii au anunțat că au ridicat o serie de acte relevante pentru investigarea cazului.

Amintim că, la începutul lunii martie, pe acest caz au fost reținute, iar ulterior puse sub învinuire, șase persoane – foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Mai exact, este vorba despre un fost guvernator al BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul BNM.

În prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar. Ceilalți cinci învinuiți sunt cercetați în stare de arest la domiciliu. Ei sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței. Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Articole asemănătoare

Back to top button