fbpx

Doi profesori turci, dintre cei care au fost expulzați din Moldova, ar fi fost condamnați la 6 și, respectiv, 9 ani de închisoare

Doi cetățeni turci, care au fost expulzați în septembrie din Moldova, ar fi fost condamnați la închisoare în țara de origine – Turcia. Unul dintre aceștia, care a fost profesor de limbă turcă la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana, ar fi primit o pedeapsă, printr-o decizie definitivă, de șase ani și șase luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel de-al doilea profesor riscă să fie închis pentru nouă ani de zile, însă decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată în instanța superioară de către avocați. Așadar, urmează să fie organizată o altă ședință de judecată.

Mai mult, încă doi dintre cei șapte profesori așteaptă ședințele judecătorești, care, patrivit lui Hasan Baris(unul dintre cetățenii turci), sunt organizate în lunile martie și aprilie, transmite tv8.md.

Amintim că, la 6 septembrie curent, șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Citește și: video | Soția unuia dintre cei 7 turci expulzați a povestit despre operațiunea de ieri. Ce i-ar fi spus cei de la SIS?

Citește și: video | Fiica unuia dintre cei 7 turci expulzați din Moldova a protestat la aeroport: Eliberați-l pe tata

Articole asemănătoare

Back to top button