fbpx

Doi moldoveni, condamnați la ani grei de pușcărie după ce ar fi dat foc unui bărbat din Florești. Cât vor sta după gratii?

Un locuitor al raionului Floreşti, împreună cu un amic din Ialoveni, şi-au aflat recent pedepsele după ce au fost recunoscuţi culpabili de omorul unui bărbat, săvârşit cu o deosebită cruzime. Procuratura le-a demonstrat vina, inculpaţii fiind condamnaţi la 20 şi, respectiv, 13 ani şi 4 luni închisoare, în penitenciar de tip închis.

Potrivit probatoriului, crima a avut loc în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2018, în oraşul Floreşti. Înnebunit de gelozie, pe motiv că femeia-l părăsise pentru un alt bărbat, inculpatul, împreună cu un amic, au pus la cale omorul amantului fostei sale concubine.

Astfel, pregătind toate detaliile crimei şi luând în chirie un automobil, cei doi au aşteptat ca bărbatul să revină acasă de la muncă. În timp ce unul dintre inculpaţi i-a blocat cu maşina calea de acces spre gospodărie, celălalt i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu o bâtă din lemn, până l-au lăsat inconştient.

În continuare, agresorii au urcat bărbatul în portbagajul maşinii, deplasându-se în pădurea din preajma satului Rădulenii Vechi, unde au stropit corpul victimei cu inflamabil şi l-au incendiat. Cadavrul carbonizat al bărbatului a fost descoperit peste câteva ore de la crimă de nişte localnici care munceau în câmp.

Imediat au fost alertaţi oamenii legii, care au demarat investigaţiile. Ulterior, cei doi indivizi, cu vârstele de 20 şi 40 de ani, au fost arestaţi şi până la sentinţă s-au aflat în custodia statului.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, cei doi au fost obligaţi să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 39.000 de lei. De menționat că sentinţa este cu drept de atac.

Articole asemănătoare

Back to top button