fbpx

Doi moldoveni, cercetați penal după ce au fost prinși cu acte false la ieșirea din țară

Două permise de conducere falsificate au fost depistate de către polițiștii de frontieră, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Giurgiulești-Galați, la ieșirea din țară. Deținătorii actelor sunt cercetați penal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei Sculeni. Într-un autocar de rută R. Moldova – Germania, printre pasageri a fost identificat un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și românească, care li s-a părut suspect polițiștilor de frontieră.

În urma unei verificări adiționale, oamenii legii au depistat, în husa de la telefonul mobil al tânărului, un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile române, pe numele unei persoane străine. Din primele cercetări s-a constatat că documentul nu corespunde unui act original, fiind observate elemente de contrafacere.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a declarat că urma să transmită actul în Germania unei persoane, pentru ca ultima să-l prezinte la locul de muncă.

Al doilea caz s-a produs în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Polițiștii de frontieră au depistat, în bagajul de mână al unui bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), un permis de conducere moldovenesc, vizibil falsificat.

Tânărul de 24 de ani, din satul Ciumești, raionul Glodeni, era pasager al unei mașini de ocazii. În cadrul unui controlul mai minuțios a fost găsit actul care prezenta indici de falsificare. Tânărul a relatat că în anul 2016 s-a înscris la școala auto, însă nu a putut susține cu propriile forțe examenele, apelând pentru ajutor la instructorul auto. Cel din urmă i-a perfectat permisul de conducere categoriile B și C, contra sumei de 350 de euro.

Cei doi tineri sunt cercetați fiind bănuiți de comiterea infracțiunii prevăzute de art.361 al.1 al Codului Penal al Republicii Moldova – deținerea sau folosirea documentelor oficiale false.

Articole asemănătoare

Back to top button