fbpx

Dodon nu va putea merge pe muntele Athos. Magistrații CSJ au respins solicitarea avocaților

Fostul președinte al țării Igor Dodon nu va putea merge în acest an în pelerinaj pe muntele Athos. Decizia a fost luată, astăzi, de către magistrații Curții Supreme de Justiție, care au respins solicitarea apărătorilor fostului șef de stat și au lăsat în vigoare interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova până pe 19 mai. Dodon consideră decizia disproporționată și spune că va „lupta în instanță până la capăt”, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Știam că nu o să-mi permită să plec pe muntele Athos. Pentru mine lucrul acesta era evident, pentru că s-a văzut cum s-a comportat și procurorul, și judecătorii pe parcursul întregii perioade. Pentru mine era principial, stimați concetățeni, să vedeți cu ce justiție avem de afacere. Nu mi-au permis cu copilul să plec în România, că avea nevoie de un tratament, și nu mi-au permis acum să merg, suntem în postul cel mare, pe muntele Athos. Este vorba de un lucru sfânt înainte de post, înainte de Paște”, a spus Dodon.

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

În data de 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”. Dodon pledează nevinovat.

Articole asemănătoare

Back to top button