fbpx

Dodon, gata de o alianță între PSRM și PD? „Numai nu o coaliție de dreapta”

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate de la Moldova 1 că este ferm convins că oricare majoritate parlamentară nu s-ar crea, PSRM va face parte din aceasta. Totodată, acesta a menționat că „cele mai bune alianțe vor fi ori cu ACUM, ori cu PD, dar nu alianță de dreapta”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a precizat că, în cazul în care Blocul ACUM și PDM vor face alianță, va desemna un premier propus de aceste entități politice. Cu toate acestea, el consideră că o înțelegere între cele două părți nu va fi o schimbare în bine.

„Va fi alianța pentru Integrarea Europeană a câta deja? A șaptea, a opta? Noi am văzut rezultatul… Dacă găsesc consens, atunci președintele Republicii Moldova va accepta o astfel de coaliție, pentru că ea este legitimă, este formată de două partide care au acces în Parlament prin votul direct al cetățenilor.

Sunt ferm convins că oricare majoritate parlamentară va fi creată, trebuie să fie una cu participarea socialiștilor. Asta pentru că ei nu au participat la guvernare în ultimii zece ani și au mai multe posibilități și capacități de promova ceva nou în guvernarea din țară.

Mai mult, socialiștii, ca parte a guvernării, ar putea să asigure o anumită stabilitate, inclusiv o politică externă echilibrată. Și aceste sondaje demonstrează că cetățenii tot consideră că cele mai bune alianțe în actualul Parlament sunt cu participarea socialiștilor, ori cu „ACUM”, ori cu PD, dar nu alianță de dreapta. Acest lucru și-l doresc și cetățenii. Ei înțeleg că anume cu participarea socialiștii lucrurile se pot schimba spre bine”, a susținut președintele.

Articole asemănătoare

Back to top button