fbpx

Documentarul turnat în Moldova, „Grădina Sovietică”, în premieră mondială la Festivalul de Film din Sarajevo

La cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film din Sarajevo, care s-a desfășurat pe 18 august, a avut loc premiera mondială a documentarului turnat în Republica Moldova, „Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoș Turea.

Pelicula participă în competiția oficială la categoria documentar și concurează pentru trofeul Inima Orașului Sarajevo.

Subiectul vizează istoria lui Dragoș, un regizor din Republica Moldova care, în timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, descoperă un experiment științific secret. Dragoș dezvăluie planul ascuns al lui Nikita Hrușciov de a transforma Moldova într-o Grădină Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrul Naţional al Cinematografiei din România, TVR – Societatea Română de Televiziune, transmite tvrmoldova.md.

Publicul a manifestat un interes sporit faţă de subiectul documentarului, turnat în Republica Moldova şi după încheierea filmului a stârnit discuţii aprinse.

Această realizare reprezintă o premieră când un documentar de lung metraj, care are un subiect autentic din Republica Moldova, este selectat pentru a participa la Festivalul de Film din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Festivalul este organizat sub patronajul UNESCO.

Articole similare

Back to top button
Close