fbpx

doc | Unii cu venituri sub 1000 de lei lunar, alții cu milioane de euro în conturi. Ce avere au avut în 2018 cei mai importanți candidați la parlamentare?

Politicienii, care s-au înscris pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, au publicat declarațiile de avere pentru anul 2018 pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. În timp ce unii au declarat că pe parcursul anului trecut au avut venituri doar din salarii, alții au înscris în document sume cu multe zerouri pe care le-au obținut din capitalul companiilor pe care le dețin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se pare că cel care se poate lăuda cu o avere mult peste cea a contracandidaților săi este liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acesta a obținut anul trecut dividende de la „Vanguard International” în sumă de peste 4,550 milioane de euro, peste 11,597 de milioane de lei și aproape 350.000 de dolari.

Vlad Plahotniuc și-a mai achiziționat două automobile Mercedes GLS 400 fabricate în 2018, plătind pentru fiecare câte peste 1124 de milioane de lei. Astăzi, în gajarul liderului PDM mai sunt încă două Mecrecedes-uri.

De cealaltă parte, președintele PPDA, Andrei Năstase, candidat la funcția de deputat, a declarat zero venituri. Potrivit documentului citat, acesta nu are un serviciu remunerat și trăiește din salariul soției, de 67.828 euro și din indemnizațiile copiilor, de 14.140 euro.

Totodată, potrivit declarației de avere, în perioada 1 ianuarie 2017 – 1 decembrie 2018, Maia Sandu nu a obținut nici un venit la locul de muncă. Lidera PAS declară 500 RON pe care i-a câștigat în urma susținerii unei conferințe la București, dar și o dobândă în mărime de circa 500 de dolari SUA.

Și alți politicieni au declarat venituri cu mai multe zerouri. Socialista Zinaida Greceanîi menționează în declarația de avere că se întreține din salariul de deputată, dar și din alocațiile și pensia lunară oferită de stat. Democrații Andrian Candu și Pavel Filip au înscris în documente că primesc salarii de sute de mii de lei de la Parlament și, respectiv, Guvern. Cei doi mai dețin imobile și conturi în bănci.

Articole asemănătoare

Back to top button